Tietosuojalausunto

TIETOSUOJALAUSUNTO
Huhtikuu 2018
www.link2trials.fi

Link2Trials kunnioittaa verkkosivustonsa käyttäjien yksityisyyttä. Käsittelemme henkilötietoja ainoastaan sitä tarkoitusta varten, johon ne on annettu, ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, henkilötietolain sekä sähköisen viestinnän palveluista annetun lain mukaisesti.

Yrityksen tiedot

Link2Trials on henkilötietojesi käsittelijänä rekisterinpitäjä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tarkoittamassa merkityksessä.

Yhteystietomme ovat:
Link2Trials B.V.
Hollannin kauppakamari (KvK): 32122355

Mitä tietoja keräämme?
Tilin rekisteröinnin yhteydessä sinua pyydetään täyttämään tietolomake.

  • Pyydämme yhteydenottoja varten nimesi, osoitteesi, postinumerosi ja kotipaikkakuntasi ajanvarauksen ja tiedotteiden lähettämisen kaltaisia yhteydenottoja varten.
  • Lisäksi tarvitsemme puhelinnumerosi yhteydenottoja ja muistutusviestien lähettämistä varten.
  • Tilin luomista varten pyydämme sähköpostiosoitteesi. Tarvitsemme näitä tietoja sähköpostiyhteydenottoja varten, esimerkiksi lähettääksemme sinulle vahvistus- ja muistutusviestejä. Tiedotamme lisäksi uusista tutkimuksista sähköpostiviesteillä.
  • Tarvitsemme osoitteesi, postinumerosi ja kotipaikkakuntasi näyttääksemme paikallisia tutkimuksia tietyllä maantieteellisellä alueella.
  • Aikavyöhyke- ja kielitietoja käsitellään oikean ajan ja kielen näyttämiseksi.
  • IP-osoitetta käsitellään tilisi suojelemiseksi.

Nämä henkilötiedot ovat välttämättömiä sopimuksen aiotun ja toteutuneen toimeenpanon kannalta. Ilman näitä tietoja emme pysty tekemään sopimusta ja käyttämään sinua koehenkilönä. Lisäksi pyydämme sinulta etukäteisluvan näiden tietojen käsittelyyn.

Tutkimustarkoitukset: ”erityiset henkilötiedot”
Lisäksi tiettyjä tietoja pyydetään tutkimustarkoituksiin tutkimukseen soveltuvuuden selvittämiseksi ja tutkimuksen toteuttamiseksi. Näihin tietoihin kuuluvat sukupuoleen, ikään, etniseen taustaan, koulutustasoon, lääkkeiden käyttöön, hedelmällisyyteen, pituuteen ja painoon, alkoholin käyttöön ja tupakointitottumuksiin liittyvät henkilökohtaiset tiedot sekä muut lääkinnälliset ja/tai terveyteen liittyvät tiedot.

Suuri osa näistä tiedoista on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen kannalta ”erityisiä henkilötietoja”. Tietojen arkaluonteisuuden vuoksi käsittelemme niitä huolella. Näitä tietoja käsitellään ainoastaan nimenomaisella suostumuksellasi.

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi?
Henkilötietosi voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille, jotka osallistuvat niiden käsittelyyn Link2Trialsin puolesta. Käytämme esimerkiksi ulkoista dedikoitujen palvelinpalvelujen tarjoajaa henkilötietojen säilyttämiseen. Kyseisellä taholla on terveystietojen säilyttämiseen tarvittava sertifiointi ja taho on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tarkoittamassa merkityksessä tietojen käsittelijä.

Ilmoittauduttuasi tiettyyn tutkimukseen tai projektiin henkilötietosi jaetaan tutkimuslaitoksille, jotka saattavat pyytää sinua osallistumaan kliinisiin tutkimuksiin.

Varmistamme etukäteen, että kyseiset organisaatiot ovat tunnustettuja ja siten kansallisten lakien ja säädösten mukaisia. Näillä osapuolilla on pääsy omien tutkimustensa henkilötietoihin. Yleinen periaate on, että henkilötietosi välitetään ainoastaan asuinmaasi tutkimuslaitoksille.

Henkilötietojesi suojaaminen
Olemme ryhtyneet asianmukaisiin toimiin suojellaksemme henkilötietoja kadottamiselta tai muulta laittomalta käsittelyltä. Nämä toimet takaavat käsittelemiemme tietojen edellyttämän suojaustason. Varmistamme, että tilillä käytetään suojattua/salattua SSL-yhteyttä. Lisäksi käytämme kaksiosaista todennusta ja salaamme salasanasi.

Evästeet
Evästeiden avulla varmistetaan, että tämä verkkosivusto toimii mahdollisimman hyvin, ja räätälöidään mainosten sisältö asetustesi mukaan.

Eväste on verkkosivustomme lähettämä pieni tiedosto, jonka selaimesi tallentaa oheislaitteisiin. Evästeeseen tallennetut tiedot voidaan palauttaa verkkosivustoomme, kun vierailet sivustossa uudelleen.

Mainosevästeet
Mainosten näyttämiseksi tämän verkkosivuston kautta asetetaan Facebookin evästeitä (Facebookin mukautettu asiakasryhmä, Facebook-mainokset ja Facebook-pikseli). Näiden evästeiden avulla varmistetaan muun muassa sinulle oleellisten mainosten näyttäminen. Lisätietoja Facebookin evästeistä on osoitteessa https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Analyyttiset evästeet
Kartoitamme analyyttisten evästeiden avulla, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustoa, jotta voimme optimoida sen käytön. Tätä tarkoitusta varten verkkosivustomme kautta tallennetaan Google Analyticsin evästeitä. Lisätietoja Google Analyticsin käytännöistä on osoitteessa https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/.

Sosiaalinen media
Haluamme tehdä verkkosivustomme sisällön jakamisen sosiaalisessa mediassa mahdollisimman helpoksi. Tästä syystä verkkosivustossamme on useita sosiaalisen median painikkeita. Tiedon jakaminen sosiaalisen median kautta on mahdollista AddThis-evästeen tallentamisen avulla. Lisätietoja AddThis-yhtiön tietosuojakäytännöstä on osoitteessa http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy.

Jotta tietojen jakaminen Facebookissa olisi mahdollista, tallennamme myös useita Facebookin evästeitä, mukaan lukien Facebook Connect, Facebookin yhteisöliitännäinen ja Facebookin yhteisögraafi.

Linkit
Tämä verkkosivusto sisältää linkkejä ja sosiaalisen median painikkeita ulkoisiin verkkosivustoihin. Napsauttamalla linkkiä tai sosiaalisen median painiketta siirryt tästä verkkosivustosta ulkoiseen verkkosivustoon. Näissä verkkosivustoissa voidaan käyttää evästeitä. Lue kyseisen verkkosivuston eväste- tai tietosuojalausunto.

Säilytysaika
Emme säilytä tietojasi pidempään kuin keräämistarkoituksen kannalta on tarpeellista.

Yleisesti ottaen henkilötietojasi säilytetään, kunnes lopetat tilisi. Kun lopetat tilisi, henkilötietosi poistetaan 72 tunnin kuluessa.

Lähetämme passiivisten tilien omistajille sähköpostitse pyynnön tilin uudelleen aktivoimisesta. Yli 10 vuotta passiivisina olleiden tilien henkilötiedot poistetaan tämän ajanjakson jälkeen.

Edellä mainittuja ajanjaksoja noudatetaan, ellei meillä ole laillisia velvoitteita säilyttää tietoja tai pitää niitä saatavilla kauemmin.

Oikeudet
Sinulla on oikeus tarkastaa henkilötietosi ja oikaista ne. Jos haluat tietää, mitä henkilötietojasi käsittelemme, voit lähettää kirjallisen tietosubjektin tietopyynnön. Jos sinusta on tallennettu virheellisiä, puutteellisia tai epäolennaisia tietoja, voit pyytää meitä kirjallisesti muuttamaan tai täydentämään tietojasi.

Jos olet antanut meille luvan käsitellä tiettyjä tietojasi, sinulla on aina oikeus perua kyseinen lupa. Tämän luvan peruminen ei vaikuta ennen luvan perumista tapahtuneen, suostumukseesi perustuneen tietojesi käsittelyn laillisuuteen.

Lisäksi sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuiksi sekä rajoittaa ja vastustaa niiden käsittelyä. Sinulla on myös oikeus siirtää tietosi tai saattaa ne siirrettäviksi (ns. ”oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen”). Voit myös lähettää tätä koskevan kirjallisen pyynnön.

”Kirjallisella” tarkoitetaan tässä yhteydessä myös sähköpostia. Voit lähettää pyyntösi sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@link2trials.com. Käsittelemme pyyntösi neljän viikon sisällä.

Sinulla on myös oikeus valittaa tavastamme käsitellä tietojasi. Voit lähettää valitukset Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Muutokset
Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojalausuntoon. Muutokset tulevat voimaan niiden ilmoitettuna voimaantulopäivänä.