Tutkimushenkilö

Tutkimushenkilöllä, koehenkilöllä, osallistujalla ja vapaaehtoisella tarkoitetaan ihmisiä, jotka ottavat vapaaehtoisesti osaa kliinisiin tutkimuksiin (ja joista joskus käytetään halventavaa nimitystä koekaniini). Kliiniset kokeet voivat olla luonteeltaan lääketutkimusta, lääketieteellistä tutkimusta, psykologista tutkimusta tai ravintotieteellistä tutkimusta. Myös (lääketieteellisen) laitteiston testaamiseen saatetaan etsiä tutkimushenkilöitä. Lopullisena päämääränä on kehittää tutkimushenkilöiden avulla (parempia) lääkkeitä tai saada lisää tietoa tuotteiden tai prosessien parantamiseksi.

Miten voin osallistua kliiniseen kokeeseen?

Kun rekisteröidyt sivustollamme, voit hakea kaikkiin tutkimuksiin, jotka kiinnostavat sinua ja sopivat henkilökohtaisiin tietoihisi.
Kun rekisteröidyt tiettyyn tutkimukseen, arvioimme profiilisi sen varmistamiseksi, että täytät alustavat vaatimukset. Huomaa, että emme voi aina sisällyttää sivustollemme kaikkia vaatimuksia, jotka on täytettävä tutkimukseen osallistumista varten. Sen vuoksi on mahdollista, että alustavan arviointimme mukaan et sovellu tutkimukseen, vaikka täyttäisit kaikki sivustollamme luetellut kriteerit.
Kun olet rekisteröitynyt tutkimukseen tai jos tutkija haluaisi sinun osallistuvan, tutkija kutsuu sinut esittelyluontoiseen haastatteluun. Tässä haastattelussa tutkija antaa sinulle yksityiskohtaista tietoa tutkimuksesta ja vastaa kysymyksiisi niin pitkälle kuin mahdollista. Päätätte yhdessä, soveltuuko kyseinen tutkimus sinulle. Jos tutkimus näyttää sopivan sinulle ja sinä olet edelleen kiinnostunut siihen osallistumisesta, seuraava vaihe on vahvistaa tämä suostumus kirjallisesti. Sen jälkeen tutkimus voidaan aloittaa. Tutkimuksen vaatimukset riippuvat siitä, mitä tutkimussuunnitelmassa on kuvattu.

Mitä minulta odotetaan tutkimuksen aikana?

Tutkimukseen osallistumisesi aikana sinulta odotetaan, että noudatat tutkimussuunnitelmaa ja lääkärin/tutkijan esittämiä pyyntöjä tutkimussuunnitelman tai turvallisuutesi osalta. Tutkimussuunnitelmassa esitetään, miten usein sinun pitää käydä tutkimuskeskuksessa tutkimuksessa, miten usein sinun pitää ottaa lääkettäsi ja millaisia arvioita tutkimuskeskuksessa on tehtävä. Tutkimussuunnitelman ja erityisesti arviointiaikataulun tarkoituksena on turvata sinun terveytesi. Testattavaa lääkettä tai tuotetta pitää käyttää lääkärin / tutkijan antaman reseptin mukaisesti.

Saanko korvauksen?

Terveenä vapaaehtoisena? On mahdollista, että saat osallistumisestasi korvauksen. Korvauksen suuruus riippuu tutkimuksen tyypistä ja siihen liittyvästä kuormituksesta. Korvaus on esimerkiksi suurempi, jos sinun on vietettävä muutama yö lääketieteellisessä keskuksessa tai jos sinulta otetaan usein verinäytteitä. 
Potilaana? Jos et ole terve vapaaehtoinen (vaan potilas) ja osallistut tutkimukseen, et lain mukaan ole oikeutettu saamaan korvausta osallistumisestasi. Sinua saatetaan pitää potilaana, vaikka tunnet itsesi terveeksi. Potilaiksi katsotaan myös esim. vapaaehtoiset, joilla on suuria riskitekijöitä, kuten sydänsairaus / verenkiertohäiriö tai liian korkea kolesterolitaso. On mahdollista, että saat korvauksen sinulle koituneista kustannuksista.

Kuka päättää korvauksesta?

Link2Trials ei päätä tutkimusten korvauksista (tai kustannuskorvauksista). Korvauksesta päättää tutkimusta johtava tutkija. Tutkija voi olla lääkealan yritys, yliopisto tai muu tutkimuskeskus.

Tietoisen suostumuksen menettely

On erittäin tärkeää, että saat tutkijalta kaikki tarvittavat tiedot tutkimuksesta ja siitä, mitä sinulta odotetaan tutkimuksen aikana. Nämä tiedot on tarjottava sinulle sekä kirjallisesti että suullisesti ja selvästi ymmärrettävässä muodossa. Riittävän harkinta-ajan kuluttua sinua pyydetään vahvistamaan kirjallisesti, että ymmärrät täydellisesti tutkimuksen sekä siihen liittyvät vaatimukset ja riskit. Tutkijan tulee olla läsnä, kun allekirjoitat suostumuslomakkeen, ja hänen tulee allekirjoittaa se heti sinun jälkeesi.

Voit milloin tahansa vetäytyä tutkimuksesta johon rekisteröidyit ja tutkimuksesta johon jo osallistut tai poistaa rekisteröitymisesi Link2Trials issa ilman minkäänlaisia seurauksia.Kirjallinen suostumuksesi on täysin vapaaehtoinen. Voit vetäytyä tutkimuksesta milloin tahansa syytä selittämättä ja ilman että siitä on seurauksia myöhemmälle hoidollesi. 

Jokaisella tutkimuksella on sisäänotto- ja poissulkukriteerit. Nämä kriteerit ratkaisevat, voitko osallistua tutkimukseen. Jos profiilisi täyttää sisäänotto- ja poissulkukriteerit, olet mahdollinen osallistujaehdokas. Link2Trials ei ole osallisena vapaaehtoisen, tutkijan ja toimeksiantajan välillä solmittavassa sopimuksessa.

Link2Trials ehdottaa sinulle tutkimuksia, joihin voisit osallistua, ja tiedottaa tutkijalle / toimeksiantajalle, mistä tämä voisi löytää mahdollisia ehdokkaita. Tutkija / toimeksiantaja maksaa Link2Trials ille korvauksen tälle aiheutuneista kustannuksista. Tutkija / toimeksiantaja ottaa sinuun yhteyttä, järjestää kaiken puolestasi ja päättää, voitko osallistua tutkimukseen. Link2Trials ei puutu tähän prosessiin.

link2trials

© 2023 Link2Trials